Sedmihradské kuře
Suroviny
- 100 g Játra kuřecí
- 60 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Slanina vepřová
- 10 g Sůl
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 8 g Majoránka
- 100 g Žampiony čerstvé
- 1000 g Kuře
- 40 g Petržel kudrnka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1015 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 212.5 mg
- Draslík 398.6 mg
- Vláknina 2609.5 mg
- Vitamín A 2609.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse namočíme do mléka rohlík na kostičky. Přidáme nasekaná kuřecí játra, slaninu, vejce, cibuli nadrobno, žampiony nadrobno, kousek másla a koření. Všechno důkladně promícháme. Celé kuře nasolíme zevnitř i zvenku, naplníme připravenou nádivkou osolíme a sešijeme. Vložíme do máslem vymazaného pekáče, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, často podléváme a potíráme vypečenou šťávou.