Sedmihradské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Játra kuřecí
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 8 g Majoránka
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1000 g Kuře
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1015 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 398.6 mg
  • Vláknina 2609.5 mg
  • Vitamín A 2609.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse namočíme do mléka rohlík na kostičky. Přidáme nasekaná kuřecí játra, slaninu, vejce, cibuli nadrobno, žampiony nadrobno, kousek másla a koření. Všechno důkladně promícháme. Celé kuře nasolíme zevnitř i zvenku, naplníme připravenou nádivkou osolíme a sešijeme. Vložíme do máslem vymazaného pekáče, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, často podléváme a potíráme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu