Polévka s hovězími žebírky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 45 g
- Sodík 982 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 170.4 mg
- Draslík 708.4 mg
- Vláknina 4609.8 mg
- Vitamín A 4609.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme z něj
-
2
tuk a šlachy a nakrájíme ho na malé kousky a namočíme ho na 3 dny do studené vody, přičemž vodu každou hodinu vyměníme. Ředkev oloupeme a nastrouháme na nudličky.
-
3
Na pánev rozklepneme vejce tak, aby zůstalo kompletní a
-
4
necháme ho na rozehřátém tuku ztuhnout. Ztuhlé vejce nakrájíme na kousky do tvaru kosočtverců. Koření smícháme. Do vroucí vody dáme kousky masa a vaříme je 2 minuty. Po této době vodu slijeme a nahradíme čerstvou.
-
5
S čerstvou vodou vaříme maso na prudkém ohni 20 minut, poté oheň zmírníme a vaříme 2 hodiny. Po této době přidáme kousky ředkve a kousky cibule a česneku, polévku vaříme další hodinu a průběžně odebíráme z polévky tuk z masa. Po této době vývar odstavíme z ohně, necháme ho mírně zchladit a přecedíme přes utěrku.
-
6
Poté vývar dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí, vrátíme do vývaru kousky masa a krátce povaříme - asi 5 minut na střední teplotě. Polévku vlijeme do misek nebo talířů, ochutíme kořenící omáčkou a ozdobíme vaječnými kosočtverečky. Polévku podáváme teplou s vařenou rýží.