Zelná polévka s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Zelí hlávkové bílé
  • 140 g Těstoviny mušle
  • 850 ml Vývar slepičí
  • 15 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 plátek Anglická slanina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 997 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 36.3 mg
  • Vláknina 1075 mg
  • Vitamín A 1075 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    6 listů zelí sbalíme do válečků a ostrým nožem je nakrájíme na velmi tenké proužky.

  • 2

    Olej rozehřejeme v pánvi a smažíme nasekaný česnek, nadrobno nakrájenou slaninu a zelí zhruba 2 minuty.

  • 3

    Přidáme kuřecí vývar a podle chuti osolíme a opepříme. Vzniklou směs přivedeme k varu a vaříme ještě 30 minut, občas promícháme.

  • 4

    Přidáme těstoviny, polévku zamícháme a následně vaříme zhruba 15 minut.

  • 5

    Nakonec podle potřeby dochutíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu