Zeleninová polévka s kuřecími nudličkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1137 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 344.9 mg
- Vláknina 2705.8 mg
- Vitamín A 2705.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce umícháme bílek, Solamyl a kari koření na hladkou kašičku. Obalíme v ní omyté, na nudličky nakrájené kuřecí maso a necháme asi 30 minut odležet.
-
2
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce s vroucím vývarem a zvolna vaříme.
-
3
Na pánvi na rozpáleném oleji opečeme dozlatova obalené kuřecí nudličky a dbáme, aby se neslepily. Vyjmeme z pánve.
-
4
Do polévkové mísy urovnáme opečené kuřecí nudličky a zalijeme je vývarem s měkkou zeleninou.
-
5
Nakonec polévku podle chuti osolíme a opepříme.