Pikantní kukuřičný chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Mouka kukuřičná
  • 125 g Sýr Čedar
  • 150 ml Mléko - podmáslí
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krystal
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Chilli papričky - vločky
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 112.2 mg
  • Draslík 270.9 mg
  • Vláknina 2510 mg
  • Vitamín A 2510 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme vejce, podmáslí a mléko. Ve druhé míse smícháme obě mouky, přidáme cukr a sůl, poté zalijeme ušlehanou směsí. Pořádně promícháme, dokud se nevytvoří vlhké těsto.

  • 2

    Nyní nastrouháme sýr. Papričky zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kousky. Spolu se sýrem je dáme do těsta, které opět pořádně promícháme.

  • 3

    Těsto následně přendáme do olejem vymazané formy na chléb a pečeme zhruba 35 minut při 220 stupních Celsia.

Komentáře k receptu