Perský sezamový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 325 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 142.8 mg
  • Vláknina 1568 mg
  • Vitamín A 1568 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme 175ml vody a přimícháme cukr a droždí. Necháme pět minut rozpouštět a poté promícháme. Pak přidáme mouku, sůl a opět všechno pořádně promícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.

  • 2

    Postupně přidáváme vodu, dokud nezískáme vlhké těsto. To pak vyndáme z mísy na pomoučený vál a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme zpět do mísy a zakryjeme ho utěrkou. Necháme 1 hodinu kynout.

  • 3

    Těsto rozdělíme na čtyři části, z každé vytvarujeme placku o průměru deseti centimetrů a posypeme sezamem. Ty opět zakryjeme utěrkou a necháme ještě 45 minut kynout.

  • 4

    Plech předehřejeme v troubě, kterou nastavíme na 220 stupňů, pořádně ho pomoučíme a dáme na něj olejem pomazanou placku. Tu pak pečeme dvacet minut.

Komentáře k receptu