Guláš v menším chlebu
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 3 ks Chilli paprička
- 1 hrst Tymián čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Vývar zeleninový
- 1 kg Cibule
- 2 kg Chléb konzumní
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 0.27 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1390 kcal
- Sacharidy 210 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1689 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 112.7 mg
- Draslík 755.1 mg
- Vláknina 12900.5 mg
- Vitamín A 12900.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji opékáme cibuli dozlatova, přidáme nakrájené maso; mícháme, aby se maso ze všech stran zatáhlo a zbarvilo dohněda. Osolíme, přidáme obě papriky, promícháme, podlijeme vínem a vývarem a dusíme dokud není maso měkké, tj. asi hodinu a půl.
-
2
Po přidání čerstvého i sušeného tymiánu, soli a pepře zahustíme změklým máslem utřeným s moukou, tzv.beurre manié. Povaříme dalších 10-15 minut.
-
3
Malé chleby seřízneme a vydlabeme. Naplníme gulášem, ozdobíme tymiánem a červenou chilli papričkou.