Guláš v menším chlebu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar zeleninový
  • 1 kg Cibule
  • 2 kg Chléb konzumní
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 0.27 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1390 kcal
  • Sacharidy 210 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1689 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 112.7 mg
  • Draslík 755.1 mg
  • Vláknina 12900.5 mg
  • Vitamín A 12900.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji opékáme cibuli dozlatova, přidáme nakrájené maso; mícháme, aby se maso ze všech stran zatáhlo a zbarvilo dohněda. Osolíme, přidáme obě papriky, promícháme, podlijeme vínem a vývarem a dusíme dokud není maso měkké, tj. asi hodinu a půl.

  • 2

    Po přidání čerstvého i sušeného tymiánu, soli a pepře zahustíme změklým máslem utřeným s moukou, tzv.beurre manié. Povaříme dalších 10-15 minut.

  • 3

    Malé chleby seřízneme a vydlabeme. Naplníme gulášem, ozdobíme tymiánem a červenou chilli papričkou.

Komentáře k receptu