Pizza houbová
Suroviny
- 200 g Houby čerstvé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Těsto na pizzu
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka sušená
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 687 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 684.6 mg
- Vláknina 12715 mg
- Vitamín A 12715 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí a cukr smícháme se 4 lžícemi vody, ponecháme 15 minut na teplém místě.
-
2
Mouku smsíme se solí, doprostřed hromádky uděláme důlek. Přidáme směs droždí, olej a zbytek vody, zpracujeme na hladké těsto.Přemístíme na vál a hněteme do zvláčnění. Poté vrátíme do mísy, přikryjeme fólií a necháme kynout asi 30 minut.
-
3
Těsto vyjmeme z mísy a zpracováváme 2 minuty. Vyválíme do placky, položíme na potřený plech, vytáhneme okraje do stran.
-
4
Houby nakrájíme na plátky. Do velké pánve vložíme rozetřený česnek, pokrájená rajčata, bazalku, sůl, pepř, olivový olej, 20 minut podusíme. Vmícháme rajčatový protlak a necháme mírně vychladnout.
-
5
Po celé pizze rozetřeme omáčku, pokryjeme ji houbami a posypeme Mozzarellou.
-
6
Pečeme 25 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
-
7
Ihned podáváme.