Pikantní pstruh na víně a rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 983 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 870.6 mg
- Vláknina 910 mg
- Vitamín A 910 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné poloviny pstruha potřeme solí a pálivou paprikou, pokapeme citronem a necháme na tácu uležet.
-
2
Mezitím osmažíme na sádle cibuli nasekanou nadrobno dorůžova, zalijeme vínem, přimícháme rajčatový a paprikový protlak, promícháme a krátce povaříme.
-
3
Vložíme pstruhy a velmi pozvolna na mírném ohni dusíme 20 minut. Občas ryby přelijeme omáčkou.