Kaše z červené řepy s kefírem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 9 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 423.2 mg
- Vláknina 6216.7 mg
- Vitamín A 6216.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu omyjeme, dáme do hrnce s osolenou vodou a podle velikosti vaříme doměkka přibližně 30 minut. Uvařenou scedíme, nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy.
-
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které uvaříme spolu s kmínem v hrnci s osolenou vodou. Měkké scedíme, vysypeme do mísy s řepou a spolu je rozšťoucháme na hladkou kaši. Nakonec dochutíme pepřem a ještě horkou kaši porcujeme na talíře.
-
3
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a v pánvi na rozpáleném másle osmahneme dokřupava. Chutnou cibulí posypeme každou porci kaše.