Kakaový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Kakao
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Droždí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 93.7 mg
  • Vláknina 216 mg
  • Vitamín A 216 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí nasypeme do 100ml vody a necháme rozpustit. Do mísy pak přidáme mouku, kakao, sůl a 250ml vody. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo jednotné pevné těsto.

  • 2

    Těsto vyndáme z mísy na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté opět vrátíme do mísy a necháme hodinu kynout. Těsto by během hodiny mělo cca zdvojnásobit svůj objem.

  • 3

    Těsto vytvarujeme do bochníku a dáme na pomoučený plech. Zakryjeme a necháme dalších 45 minut kynout na teplém místě.

  • 4

    Bochník nakonec posypeme kakaem a dáme do předeháté trouby na 45 minut péct při teplotě 220 stupňů.

Komentáře k receptu