Fazolový šoulet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 17 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 52.5 mg
- Vláknina 8578.8 mg
- Vitamín A 8578.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme.
-
2
V jiném hrnci povaříme propláchnuté kroupy s trochou oleje, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmahneme. Podlijeme vývarem z fazolí a chvíli povaříme. Přidáme fazole, kroupy, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a jen prohřejeme.
-
4
Můžeme podávat se zelným salátem nebo se salátem z červené řepy.