Cibulový chléb s kmínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 350 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 0.09 kávová lžička Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1947 kcal
  • Sacharidy 381 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2230 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 812.5 mg
  • Vláknina 7650 mg
  • Vitamín A 7650 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpálenou pánev nalijeme lžičku oleje a dozlatova opečeme cibulku. Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme připravenou cibulku, kmín a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.

  • 2

    Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.

  • 3

    Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.

Komentáře k receptu