Cibulový chléb s kmínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1947 kcal
- Sacharidy 381 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2230 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 812.5 mg
- Vláknina 7650 mg
- Vitamín A 7650 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpálenou pánev nalijeme lžičku oleje a dozlatova opečeme cibulku. Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme připravenou cibulku, kmín a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.
-
2
Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.
-
3
Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.