Švestkový koláč s perníkem

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 105 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Švestky
  • 100 g Vejce slepičí
  • 3 g Sůl
  • 200 g Cukr krupice
  • 30 g Droždí
  • 175 g Perník
  • 500 g Mouka pšeničná polohrubá voženílkova
  • 500 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 59.9 mg
  • Draslík 248.8 mg
  • Vláknina 2980 mg
  • Vitamín A 2980 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozetřeme s 1 lžičkou cukru, přidáme 100 ml vlažného mléka, promícháme, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vzejít kvásek, trvá to 10 minut.

  • 2

    Kvásek přidáme do mouky, přidáme cukr, 100 g másla, vejce, mléko, sůl, vypracujeme těsto, přikryjeme ho utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.

  • 3

    Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Nastrouháme perník.

  • 4

    Předehřejeme troubu na 180°C. Těsto dáme na máslem vymazaný plech, poklademe švestkami, posypeme strouhaným perníkem a pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu