Lilek nastudeno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 82 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 477.4 mg
  • Vláknina 7909.8 mg
  • Vitamín A 7909.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek povaříme doměkka, podélně nařízneme a zatížíme, abychom odstranili přebytečnou tekutinu.

  • 2

    Potom lilek oloupeme a najemno nasekáme. Vsypeme do mísy a přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vroucí vodou spařená a oloupaná rajčata nakrájená na dílky a nasekaný česnek. Vše smícháme, podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme olej a ocet.

  • 3

    Můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu