Z červené řepy boršč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1423 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 659.2 mg
- Vláknina 10102.5 mg
- Vitamín A 10102.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme máslo a na něm dozlatova osmažíme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, posypeme moukou, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Červenou řepu očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kostky a vmícháme do vařící se polévky, kam ještě přisypeme nasekanou petrželovou nať a necháme vařit. Uvařenou polévku rozmixujeme, podle chuti osolíme, opepříme promícháme a teplou porcujeme na talíře. Na každý talíř do středu položíme 1 lžíci zakysané smetany.