Dušená kapusta se sójovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 kostka Sójové kostky
  • 600 g Kapusta hlávková
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1308 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1309.6 mg
  • Vláknina 8002.3 mg
  • Vitamín A 8002.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 185.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na oleji. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme 250ml vody a povaříme 5 minut. Vložíme sójové kostky a necháme 30 minut odležet. Potom sójové maso i s nálevem podusíme 25 minut.

  • 2

    K masu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kapustu a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme vodou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu