Fazolová polévka od babičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Celer bulvový
  • 50 g Cibule
  • 30 g Kapusta hlávková
  • 30 g Kedlubna
  • 30 g Květák
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel kořen
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 200 g Fazole
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1200 ml Voda pitná
  • 40 ml Ocet vinný
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 166.3 mg
  • Vláknina 3152.5 mg
  • Vitamín A 3152.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole osolíme a vaříme ve stejné vodě, ve které se máčely.

  • 2

    Mrkev, celer, petržel, česnek, kousek kedlubny, květák, cibuli a kapustu vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme 20 minut doměkka.

  • 3

    Zeleninu ve vodě rozmixujeme, přisypeme scezené fazole, přilijeme ocet a přivedeme k varu.

  • 4

    Z másla a mouky usmažíme jíšku, přidáme kostičky uzeného masa nebo klobásy, osmahneme a opatrně přilijeme do polévky. Promícháme, povaříme a odstavíme.

Komentáře k receptu