Boloňské špagety s vepřovým a hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Anglická slanina
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Špagety
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1.5 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 844 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 645 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 90.8 mg
  • Draslík 662.7 mg
  • Vláknina 5559.8 mg
  • Vitamín A 5559.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme zeleninu. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek můžeme také nakrájet nebo ho prolisujeme. Očistíme mrkev a celer, omyjeme a obojí nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej na němž vyškvaříme slaninu. Následně ke slanině přidáme zeleninu a mleté maso. Směs dobře promícháme a za stálého míchání opékáme.

  • 2

    Směs na pánvi podlijeme červeným vínem a vše vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina nevyvaří. Omáčku dochutíme solí a pepřem, přidáme mléko a povaříme do zhoustnutí. Poté přidáme čerstvě nasekané oregano, cukr a rajčata, vše zamícháme a při mírné teplotě vaříme asi 30 minut.

  • 3

    Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Parmezán nadrobno nastrouháme. Špagety naporcujeme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu