Rybí ragú s kari kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 28 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 58.4 mg
- Draslík 40.4 mg
- Vláknina 1331 mg
- Vitamín A 1331 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filé nakrájíme na kousky, osolíme a poprášíme kari kořením. Na pánvi na másle osmažíme kousky po všech stranách dozlatova a vyjmeme.
-
2
Ve výpeku osmažíme oloupanou, na nudličky nakrájenou cibuli, vyjmeme a rozložíme na kousky filé. Zbylý tuk zalijeme smetanou, vmícháme hladkou mouku a metlou rozšleháme. Omáčku povaříme asi 10 minut do zhoustnutí a podle chuti osolíme.
-
3
Do omáčky vložíme opečené filé s cibulí a jen prohřejeme.
-
4
Podáváme s dušenou rýží nebo s čerstvým chlebem.