Rybí ragú s kari kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 700 g Filé rybí
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 58.4 mg
  • Draslík 40.4 mg
  • Vláknina 1331 mg
  • Vitamín A 1331 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filé nakrájíme na kousky, osolíme a poprášíme kari kořením. Na pánvi na másle osmažíme kousky po všech stranách dozlatova a vyjmeme.

  • 2

    Ve výpeku osmažíme oloupanou, na nudličky nakrájenou cibuli, vyjmeme a rozložíme na kousky filé. Zbylý tuk zalijeme smetanou, vmícháme hladkou mouku a metlou rozšleháme. Omáčku povaříme asi 10 minut do zhoustnutí a podle chuti osolíme.

  • 3

    Do omáčky vložíme opečené filé s cibulí a jen prohřejeme.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží nebo s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu