Brynzová polévka s drobením a sladkou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 120 g Sýr Brynza
  • 8 g Sůl
  • 4 g Kmín celý
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 10 g Pažitka
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 120 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 811 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 94.8 mg
  • Draslík 63.3 mg
  • Vláknina 1640 mg
  • Vitamín A 1640 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky rozklepneme vejce, přilijeme mléko a postupně přimícháváme hrubou mouku. Vznikne hladké těsto, které necháme pár minut odležet.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, okmínujeme, přivedeme k varu, vezmeme těsto a přes hrubé struhadlo strouháme drobení rovnou do vroucí vody. Promícháme, přisypeme rozdrobenou brynzu, přidáme máslo, povaříme, nakonec přilijeme sladkou smetanu, přidáme posekaný kopr a pažitku. Necháme projít varem a odstavíme.

  • 3

    Polévku nalijeme do talířů a podáváme ji horkou.

Komentáře k receptu