Vepřové medailonky s hříbky a palačinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 105 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Hříbky čerstvé
  • 500 g Vepřová panenka
  • 200 g Krekry slané
  • 100 g Máslo bylinkové
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 kávová lžička Máslo jihočeské
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl bylinková
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • 1.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • 0.94 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 911 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1250 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 199.9 mg
  • Draslík 1737.4 mg
  • Vláknina 6898.3 mg
  • Vitamín A 6898.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme hrubou drobenku: slané krekry prsty rozdrobíme do misky a promícháme s hrubě nastrouhaným tuhým bylinkovým máslem. Misku s drobenkou uchováme v chladu.

  • 2

    Vepřovou panenku omyjeme osušíme a nakrájíme na medailonky 2 cm silné.

  • 3

    V pánvi rozpálíme 3 lžíce slunečnicového oleje a medailonky restujeme z každé strany dozlatova po 1,5-2 minutách. Maso osolíme (1 lžička), posypeme čerstvě pomletým černý pepřem a přeložíme je i s výpekem do zapékací mísy.

  • 4

    Do mísy dáme 2.5 dl mléka, 105 g hladké mouky, špetku soli, 2 vejce a vše dobře ponorným mixerem rozmixujeme. Těsto necháme asi 10 minut odstát a znovu zamícháme. V pánvi rozpálíme lžičku másla. Naběračkou naléváme těsto na pánev, pohybem pánve těsto rozlijeme do stran. Palačinky smažíme po obou stranách dozlatova (asi po 30-40 sekundách z každé strany). Usmažíme 4 palačinky, každou palačinku posypeme 1 lžící nastrouhaného sýra, řeřichou, palačinky zavineme, dáme do mísy, zakryjeme a uchováme teplé.

  • 5

    Očistíme a omyjeme hříbky a šalotky. Šalotky rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na tenké plátky. Hříbky rozkrájíme asi na 4 mm silné plátky. Rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do misky, posypeme 2 špetkami cukru, 2 špetkami mořské soli a promícháme.

  • 6

    V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, lžíci s máslem a šalotku zpěníme. Přidáme hříbky, vydusíme je z vody a pak je osolíme 0.5 lžičky, ochutíme bílým pepřem a se šalotkou osmažíme dozlatova. Přidáme rajčata a s houbami podusíme.

  • 7

    Na medailonky masa položíme lžičku hříbků, na ně položíme vrstvu drobenky a maso dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme přibližně 5-7 minut při 200 °C.

  • 8

    Na talíře dáme palačinky. Každou zešikma rozkrájíme na 3 díly. Přiložíme medailonky, které obložíme zbylou houbovou směsí, a servírujeme.

Komentáře k receptu