Vepřové medailonky s hříbky a palačinkami
Suroviny
- 105 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Hříbky čerstvé
- 500 g Vepřová panenka
- 200 g Krekry slané
- 100 g Máslo bylinkové
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 4 kávová lžička Máslo jihočeské
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 2 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Sůl bylinková
- 2 špetka Sůl mořská
- 2.5 dl Mléko polotučné
- 1.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Řeřicha
- 0.94 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 911 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1250 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 199.9 mg
- Draslík 1737.4 mg
- Vláknina 6898.3 mg
- Vitamín A 6898.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme hrubou drobenku: slané krekry prsty rozdrobíme do misky a promícháme s hrubě nastrouhaným tuhým bylinkovým máslem. Misku s drobenkou uchováme v chladu.
-
2
Vepřovou panenku omyjeme osušíme a nakrájíme na medailonky 2 cm silné.
-
3
V pánvi rozpálíme 3 lžíce slunečnicového oleje a medailonky restujeme z každé strany dozlatova po 1,5-2 minutách. Maso osolíme (1 lžička), posypeme čerstvě pomletým černý pepřem a přeložíme je i s výpekem do zapékací mísy.
-
4
Do mísy dáme 2.5 dl mléka, 105 g hladké mouky, špetku soli, 2 vejce a vše dobře ponorným mixerem rozmixujeme. Těsto necháme asi 10 minut odstát a znovu zamícháme. V pánvi rozpálíme lžičku másla. Naběračkou naléváme těsto na pánev, pohybem pánve těsto rozlijeme do stran. Palačinky smažíme po obou stranách dozlatova (asi po 30-40 sekundách z každé strany). Usmažíme 4 palačinky, každou palačinku posypeme 1 lžící nastrouhaného sýra, řeřichou, palačinky zavineme, dáme do mísy, zakryjeme a uchováme teplé.
-
5
Očistíme a omyjeme hříbky a šalotky. Šalotky rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na tenké plátky. Hříbky rozkrájíme asi na 4 mm silné plátky. Rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do misky, posypeme 2 špetkami cukru, 2 špetkami mořské soli a promícháme.
-
6
V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, lžíci s máslem a šalotku zpěníme. Přidáme hříbky, vydusíme je z vody a pak je osolíme 0.5 lžičky, ochutíme bílým pepřem a se šalotkou osmažíme dozlatova. Přidáme rajčata a s houbami podusíme.
-
7
Na medailonky masa položíme lžičku hříbků, na ně položíme vrstvu drobenky a maso dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme přibližně 5-7 minut při 200 °C.
-
8
Na talíře dáme palačinky. Každou zešikma rozkrájíme na 3 díly. Přiložíme medailonky, které obložíme zbylou houbovou směsí, a servírujeme.