Nákyp s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 90 g Cukr krupice
  • 10 g Citronová kůra
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 175 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 92 mg
  • Vláknina 2960 mg
  • Vitamín A 2960 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme máslo, cukr a žloutky do pěny. Přidáme mouku, citronovou šťávu a kůru a všechno smícháme. Postupně přidáme mléko.

  • 2

    Bílky ušleháme na tuhý sníh. Postupně je lehce vmícháme do citronové hmoty.

  • 3

    Vymažeme zapékací mísu. Směs nalijeme do mísy a mísu dáme na pekáč. Přidáme tolik vody, aby sahala do poloviny mísy. Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 160 °C, až je nákyp pružný na dotek.

  • 4

    Ozdobíme plátky citronu.

Komentáře k receptu