Selské vdolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 18

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 350 ml Voda pitná
  • 10 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 13 mg
  • Vláknina 30 mg
  • Vitamín A 30 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku a sůl dáme do velké mísy a vmícháme droždí. Uprostřed uděláme důlek a nalijeme vodu. Vypracujeme měkké, ale nelepivé těsto.

  • 2

    Zpracujeme těsto, až je hladké a pružné. Vytvarujeme z něho kouli a vložíme ji do mísy. Pokryjeme pomaštěnou fólií a necháme na teplém místě kynout 1-1 1/2 hodiny, až dvojnásobně nabude.

  • 3

    Lehce vymažeme 2 nebo 3 plechy. Těsto rozdělíme na 18 stejných kousků. Vytvarujeme z nich bochánky — kraje přitahujeme ke středu, aby se zakulatily. Bochánky rozložíme na plechy a necháme místo na další kynutí. Lehce je zakryjeme naolejovanou fólií a necháme kynout asi 20 minut na teplém místě, až opět nakynou.

  • 4

    Vdolky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu