Selské vdolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 101 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 1 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 13 mg
- Vláknina 30 mg
- Vitamín A 30 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku a sůl dáme do velké mísy a vmícháme droždí. Uprostřed uděláme důlek a nalijeme vodu. Vypracujeme měkké, ale nelepivé těsto.
-
2
Zpracujeme těsto, až je hladké a pružné. Vytvarujeme z něho kouli a vložíme ji do mísy. Pokryjeme pomaštěnou fólií a necháme na teplém místě kynout 1-1 1/2 hodiny, až dvojnásobně nabude.
-
3
Lehce vymažeme 2 nebo 3 plechy. Těsto rozdělíme na 18 stejných kousků. Vytvarujeme z nich bochánky — kraje přitahujeme ke středu, aby se zakulatily. Bochánky rozložíme na plechy a necháme místo na další kynutí. Lehce je zakryjeme naolejovanou fólií a necháme kynout asi 20 minut na teplém místě, až opět nakynou.
-
4
Vdolky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.