Barevný salát s rýží
Suroviny
- 125 g Hrášek mražený
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 160 g Paprika červená
- 20 g Koriandr čerstvý
- 250 g Rýže dlouhozrnná
- 125 g Kukuřice jemná mražená
- 90 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 19 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 140 mg
- Vláknina 4178 mg
- Vitamín A 4178 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v osolené vodě 15-20 minut doměkka. Procedíme, propláchneme v horké vodě, znovu procedíme.
-
2
Zálivka: smícháme olivový olej, vinný ocet, hořčici, drcený česnek, podle chuti sůl a pepř. Nalijeme přes rýži, dokud je ještě teplá a necháme vychladnout.
-
3
K rýži přidáme hrášek, kukuřici, červenou papriku nakrájenou na kostičky a nasekaný koriandr a lehce promícháme. Servírujeme.