Polévka ze zeleninových zbytků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1105 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 474 mg
- Vláknina 7890 mg
- Vitamín A 7890 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vyškvařené slanině na kostičky osmahneme cibuli nadrobno. Přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Vmícháme papriku a prolisovaný česnek a podlijeme trochou vody. Vsypeme oloupané brambory nakrájené na kostičky, zalijeme 1.5 l vody, osolíme a necháme vařit asi 10 minut, až brambory změknou. Do vývaru přidáme zbytky leča a okapané flíčky, které jsme uvařili podle návodu. Dochutíme polévkovým kořením.