Rajská omáčka od Šroubka
Suroviny
- 750 ml Vývar zeleninový
- 60 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Ocet vinný
- 1 ks Nové koření celé
- 1 ks Skořice celá
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 3 ks Pepř černý celý
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Citrony
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 97 g
- Sodík 917 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 9.4 mg
- Draslík 1162 mg
- Vláknina 39881.6 mg
- Vitamín A 39881.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes síto vymačkáme šťávu z rajčat do misky, zbytek odložíme. Nakrájíme na kousky cibuli, mrkev, celer, petržel a opečeme 3 minuty na másle.
-
2
Přidáme koření, kůru z citrónu a vymačkaná rajčata, podusíme, zaprášíme moukou, znovu podusíme, zalijeme vývarem, octem, vínem, šťávou z rajčat a citrónu, cukrem.
-
3
Hodinu zvolna vaříme.
-
4
Omáčku přecedíme, podle chuti přisladíme a podáváme k těstovinám, knedlíkům nebo rýži.
-
5