Jablečný salát s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 500 g Jablka
  • 90 g Ořechy vlašské
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 150 ml Majonéza
  • 40 ml Šťáva citrónová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 823 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 468.1 mg
  • Vláknina 11252.5 mg
  • Vitamín A 11252.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná, nakrájená jablka dáme do mísy, zalijeme je citronovou šťávou a promícháme, aby nezhnědla. Přidáme na kostičky nakrájený celer.

  • 2

    Přilijeme majonézu, osolíme a opepříme podle chuti, lehce promícháme. Zakryjeme a chladíme až do podávání.

  • 3

    Před podáváním přidáme nasekané ořechy a vše zasypeme petrželkou.

Komentáře k receptu