Dvoubarevný dort s čokoládovou polevou a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Džem jahodový
  • 180 g Mandle
  • 50 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 180 g Cukr moučkový
  • 10 g Kakao
  • 20 g Piškoty cukrářské
  • 20 g Chléb toastový pšeničný tmavý
  • 0.25 ks Citrony
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 497.6 mg
  • Draslík 440.1 mg
  • Vláknina 10495 mg
  • Vitamín A 10495 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 11.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme cukr se žloutky a strouhanou citronovou kůrou, třeme cca 20 minut. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a rozdrobené piškoty.

  • 2

    Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho vmícháme mouku, do druhého kakao a strouhaný, suchý tmavý chléb.

  • 3

    Těsto vlijeme střídavě po lžících do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 minut.

  • 4

    Hotový dort necháme prochladnout, potřeme jahodovým džemem, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi.

Komentáře k receptu