Dvoubarevný dort s čokoládovou polevou a mandlemi
Suroviny
- 80 g Džem jahodový
- 180 g Mandle
- 50 g Mandle
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Poleva čokoládová
- 180 g Cukr moučkový
- 10 g Kakao
- 20 g Piškoty cukrářské
- 20 g Chléb toastový pšeničný tmavý
- 0.25 ks Citrony
- 8 ks Vaječný bílek slepičí
- 8 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 36 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 497.6 mg
- Draslík 440.1 mg
- Vláknina 10495 mg
- Vitamín A 10495 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 11.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme cukr se žloutky a strouhanou citronovou kůrou, třeme cca 20 minut. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a rozdrobené piškoty.
-
2
Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho vmícháme mouku, do druhého kakao a strouhaný, suchý tmavý chléb.
-
3
Těsto vlijeme střídavě po lžících do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 minut.
-
4
Hotový dort necháme prochladnout, potřeme jahodovým džemem, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi.