Řapíky celeru na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Pórek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Celer řapíkatý
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Pažitka
  • 125 g Kešu pražené solené
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 382.9 mg
  • Vláknina 6098.3 mg
  • Vitamín A 6098.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozpálíme máslo s olivovým olejem.

  • 2

    Do zpěněného tuku dáme nakrájený pórek a smažíme prudce za občasného míchání 7-10 minut.

  • 3

    Vložíme nakrájený řapíkatý celer a znovu smažíme 3-5 minut. Osolíme

  • 4

    a opepříme podle chuti a potom vmícháme nasekanou pažitku.

  • 5

    Ozdobíme solenými kešu oříšky a servírujeme.

Komentáře k receptu