Lionský hrášek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Salát hlávkový
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 120 g Cibulka jarní
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 417.8 mg
  • Vláknina 15997.5 mg
  • Vitamín A 15997.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpustíme máslo a vsypeme nasekané cibulky, nudličky salátu, nasekanou petržel a hrášek. Přidáme cukr, sůl a pepř. Podlijeme odměřeným množstvím vody.

  • 2

    Mírně podusíme 15-20 minut, až se tekutina vypaří a hrášek je měkký. Ochutnáme a servírujeme.

Komentáře k receptu