Červené zelí po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 125 g Cukr krupice
  • 250 g Cibule
  • 150 g Jablka
  • 60 g Rozinky tmavé
  • 3 g Skořice mletá
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Víno červené
  • 3 špetka Muškátový oříšek
  • 1 kg Zelí hlávkové červené
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 684.6 mg
  • Vláknina 12270.1 mg
  • Vitamín A 12270.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, vložíme kostičky slaniny a vyškvařujeme dokřupava.

  • 2

    Přidáme cukr a krátce 1-2 minuty mícháme, až cukr zezlátne.

  • 3

    Vložíme nasekanou cibuli, nakrájené zelí, nakrájené jablko a zamícháme.

  • 4

    Vlijeme víno a polovinu octa, pak přidáme rozinky, kmín,

  • 5

    skořici, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. Zakryjeme a mírně podusíme 30 minut, nebo až je zelí měkké, ale pevné. Někdy je zelí třeba ještě při dušení podlít.

  • 6

    Podle chuti vmícháme zbývající cukr a ocet, prohřejeme a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu