Česneko-rajčatová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 3 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 4 mg
- Draslík 315.8 mg
- Vláknina 1661.5 mg
- Vitamín A 1661.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a ve vroucí vodě spaříme rajčata. Zbavíme je slupky a nakrájíme na menší kousky.
-
2
Omyjeme papriky, odkrojíme stopky a zbavíme je semen, nakrájíme na malé kousky.
-
3
Nakrájenou zeleninu vložíme do 1,5l vody, přidáme kostku vývaru a vaříme 20 minut. Přidáme prolisovaný česnek a necháme přejít varem.
-
4
Propasírujeme polévku přes síto a ozdobíme petrželkou.
-
5
Veku nakrájíme na plátky, opečeme na másle a podáváme s teplou vekou.