Francouzská bageta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
- Sacharidy 182 g
- Tuky 3 g
- Sodík 448 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 234 mg
- Vláknina 540 mg
- Vitamín A 540 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí nasypeme do mísy a přidáme 300 ml vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět ve vodě a poté přidáme mouku a špetku soli. Těsto promícháme, aby nám vzniklo měkké těsto. To zakryjeme a necháme 20 minut kynout na teplém místě.
-
2
Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a minimálně 5 minut hněteme. Těsto pak vrátíme do mísy a necháme další hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté těsto lehce promícháme a opět necháme 45 minut kynout.
-
3
Těsto rozdělíme na dva stejně dlouhé díly a vytvarujeme bagetu asi 30 cm dlouhou. Vše dáme na plech a necháme ještě 30 minut kynout.
-
4
Na závěr ještě do bagety nařízneme zářezy a dáme péct do trouby předehřáté na 240 stupňů Celsia cca na 20 minut.