Anglický mléčný chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná polohrubá voženílkova
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 56.1 mg
  • Draslík 109.2 mg
  • Vláknina 216 mg
  • Vitamín A 216 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí v mléku rozpouštět. Poté dolijeme zbylé mléko. Do mísy přidáme mouku a špetku soli, všechno pořádně promícháme a na pracovním stole prohněteme alespoň 5 minut. Vzniklé těsto by mělo být hladké, ale zároveň i velice pevné.

  • 2

    Těsto vložíme zpět do mísy a necháme 45 minut kynout na teplém místě. Po 45 minutách velice jemně promícháme a opět necháme 45 minut kynout.

  • 3

    Vymažeme formu na chléb a vložíme do formy těsto. Opět necháme 45 minut kynout. Těsto by pak mělo dosahovat cca 1 centimetr nad okraj formy na chléb.

  • 4

    Před vložením do trouby těsto pomažeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Pak už jen zbývá vložit chléb do trouby a péct 45 minut při 200 stupních Celsia.

Komentáře k receptu