Anglický mléčný chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 4 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 56.1 mg
- Draslík 109.2 mg
- Vláknina 216 mg
- Vitamín A 216 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí v mléku rozpouštět. Poté dolijeme zbylé mléko. Do mísy přidáme mouku a špetku soli, všechno pořádně promícháme a na pracovním stole prohněteme alespoň 5 minut. Vzniklé těsto by mělo být hladké, ale zároveň i velice pevné.
-
2
Těsto vložíme zpět do mísy a necháme 45 minut kynout na teplém místě. Po 45 minutách velice jemně promícháme a opět necháme 45 minut kynout.
-
3
Vymažeme formu na chléb a vložíme do formy těsto. Opět necháme 45 minut kynout. Těsto by pak mělo dosahovat cca 1 centimetr nad okraj formy na chléb.
-
4
Před vložením do trouby těsto pomažeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Pak už jen zbývá vložit chléb do trouby a péct 45 minut při 200 stupních Celsia.