Rýžové rolky
Suroviny
- 2.3 g Cibule
- 50 g Mrkev kořen
- 360 g Rýže loupaná
- 70 g Ředkev
- 3 g Sůl
- 2 g Sůl
- 1.4 g Česnek
- 6 g Cukr krupice
- 2 g Cukr krupice
- 80 g Hovězí maso zadní
- 6 g Řasa Nori
- 100 g Lopuch kořen
- 27 ml Omáčka sójová
- 12 ml Omáčka sójová
- 500 ml Voda pitná
- 15 ml Voda pitná
- 200 ml Voda pitná
- 17 ml Ocet vinný
- 2 ml Olej sezamový
- 0.62 ml Olej sezamový
- 5 ml Víno rýžové čínské
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.01 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 5 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 134.3 mg
- Draslík 244.2 mg
- Vláknina 8728 mg
- Vitamín A 8728 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Suroviny na kořenící omáčky promícháme. Rýži namočíme na 30 minut a necháme okapat a nakrájíme na nudličky okurku, mrkev a ředkev. Nudličky salátové okurky jemně prosolíme, necháme 5 minut uležet a potom je vymačkáme v utěrce. Kořen lopuchu oloupeme a naložíme do octa. Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kostičky a marinujeme v kořenící omáčce s řasami a česnekem, kterou jsme si připravili. Vejce ochutíme solí, rozšleháme a usmažíme z nich tenké omelety.
-
2
Rýži přivedeme k varu v hrnci s vodou a vaříme 4 minuty, potom oheň zmírníme a vaříme 3 minuty. Když rýže nabobtná, vaříme ji dále na mírném plameni 10 minut. Po uvaření rýži ochutíme solí a sezamovým olejem.
-
3
Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou mrkev a nudličky okurky. Na další pánvi orestujeme kousky kořene lopuchu, které zalijeme připravenou kořenící omáčkou, a potom je restujeme i s omáčkou dalších 10 minut.
-
4
Omeletu nakrájíme na proužky. Na střední teplotě orestujeme dále plátky řas. Na orestované plátky řas rozložíme vařenou rýži, kousky připravené mrkve, marinované okurky, masa, lopuchu a proužky vaječných omelet.
-
5
Orestované řasy, které jsme naplnili připravenými surovinami, zavineme do válečků o průměru 4 cm,a ty potom nakrájíme na kolečka. Servírujeme studené, jako předkrm.