Květákovo - brokolicový gratin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 25 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 578 mg
- Vláknina 8548.2 mg
- Vitamín A 8548.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 114.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednotlivé růžičky brokolice a květáku povaříme asi 6-8minut ve vodě a scedíme.
-
2
Troubu předehřejeme na 180C.
-
3
Oválnou zapékací mísu vymažeme máslem a vložíme květák a brokolici.
-
4
V kastrolu rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Odstavíme a za stálého míchání přiléváme mléko. Poté ještě asi 3min povaříme. Ochutíme solí, pepřem a zalijeme zeleninu v míse.
-
5
Oba sýry nastrouháme, promícháme se strouhankou a brokolici s květákem posypeme. Pečeme 20-30min až povrch zezlátne.
-
6
Podávat můžeme i jako přílohu.