Ořechovo-čokoládový dort
Suroviny
- 200 g Cukr moučkový
- 100 g Čokoláda hořká
- 30 g Ořechy vlašské
- 50 g Piškoty dětské
- 150 g Poleva čokoládová
- 100 g Džem rybízový
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Káva zrnková
- 10 ks Vaječný žloutek slepičí
- 10 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 22 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 466.8 mg
- Draslík 246.3 mg
- Vláknina 2747.5 mg
- Vitamín A 2747.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Asi 1/4 ořechů si rozkrojíme na polovinu a odložíme stranou na ozdobu. V míse smícháme cukr se žloutky a vanilkou a třeme cca 45 minut. Poté vmícháme tlučenou praženou kávu, nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, rozdrobené piškoty a strouhané ořechy.
-
2
Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a zvolna pečeme cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, potřeme džemem, povrch přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a dozdobíme půlkami ořechů.