Tuňáková rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 13 g
- Sodík 2521 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 43.1 mg
- Draslík 800.2 mg
- Vláknina 14505 mg
- Vitamín A 14505 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostičky nakrájenou slaninu vložíme do pánve a rozškvaříme ji. Přilijeme olivový olej a kolečka cibule a smažíme mírně 3-5 minut, až změkne, ale nezhnědne. Přidáme rýži a mícháme, aby se lehce opražila.
-
2
Zalijeme rýži horkým vývarem, přidáme sůl a pepř podle chuti a přivedeme k varu. Přikryjeme a podusíme 20-25 minut.
-
3
Vložíme tuňáka, papričky a olivy a podusíme 10 minut, až se tekutina vypaří a rýže změkne a tuňák je dobře podušený. Okořeníme, ozdobíme snítkami kopru a plátky citronu a servírujeme.