Risi bisi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1564 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 28.2 mg
- Draslík 349.2 mg
- Vláknina 13540.5 mg
- Vitamín A 13540.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme máslo. Když pění, přidáme nasekanou cibuli, kostičky parmské šunky, drcený česnek a smažíme s občasným zamícháním 3-5 minut, až je cibule sklovitá, ale ještě nezbarvená.
-
2
Přisypeme rýži a promícháme. Přidáme hrášek a koření.
-
3
Zalijeme polovinou vývaru a stále mícháme nad mírným plamenem, až se tekutina vsákne. Přidáme znovu vývar a postup opakujeme.
-
4
Postupně přidáváme vývar tak dlouho, až je rýže měkká a směs je hustá a krémovitá. Mělo by to trvat asi 25 minut.
-
5
Servírujeme horké, posypané nasekanou petrželovou natí a parmezánem.