Fazolková polévka s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1059 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 30.8 mg
- Draslík 654.2 mg
- Vláknina 7134 mg
- Vitamín A 7134 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté fazolky očistíme, nakrájíme na kousky a vaříme ve vývaru asi 20 minut.
-
2
V polovině doby varu přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka.
-
3
Nakonec do polévky přilijeme šlehačku, přidáme lžičku másla, přisolíme a posypeme nasekanou petrželkou.