Řecký venkovský chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 2 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 118.3 mg
- Vláknina 4754.7 mg
- Vitamín A 4754.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Nechme alespoň pět minut rozpouštět. Do mísy pak přidáme mouku, kukuřičnou mouku a špetku soli. Vše pak zalijeme zbytkem vody. Lehce promícháme a necháme 20 minut kynout na teplém místě. Po dvaceti minutách přidáme mléko, olej a med. V míse vytvoříme pevné, ale vlhké těsto.
-
2
Těsto pak vyklopíme na vál, pořádně ho prohněteme a necháme 1,5 hodiny kynout na teplém místě.
-
3
Těsto pak vrátíme na pracovní stůl a vytvoříme z něj 6 hranolů, které se budou vzájemně dotýkat, a přeneseme je na pomazaný plech. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 1 hodinu kynout na plechu.
-
4
Nakonec vše posypeme sezamovým semínkem a dáme do trouby na 45 minut péct při těplotě 200 stupňů.