Kančí kýta s kukuřičkami a mandlemi
Suroviny
- 50 g Mandle
- 600 g Kančí kýta
- 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 200 g Hrachové lusky
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Feferony
- 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 5 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 35 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 305.7 mg
- Vláknina 7093.8 mg
- Vitamín A 7093.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a smícháme s vejci, do kterých jsme zašlehali Solamyl. Pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.
-
2
Zázvor nastrouháme, mandle spaříme, oloupeme a orestujeme na slunečnicovém oleji, kukuřičky scedíme a pokrájíme, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
-
3
Maso osmažíme na rozpáleném oleji na pánvi, přidáme kukuřičky, hrachové lusky a krátce osmažíme. Poté vmícháme zázvor, feferonku, zázvor, ústřicovou omáčku a dobře prohřejeme.
-
4
Maso podáváme s orestovanými mandlemi.