Kančí kýta s kukuřičkami a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 600 g Kančí kýta
  • 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 200 g Hrachové lusky
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 5 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 305.7 mg
  • Vláknina 7093.8 mg
  • Vitamín A 7093.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a smícháme s vejci, do kterých jsme zašlehali Solamyl. Pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.

  • 2

    Zázvor nastrouháme, mandle spaříme, oloupeme a orestujeme na slunečnicovém oleji, kukuřičky scedíme a pokrájíme, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Maso osmažíme na rozpáleném oleji na pánvi, přidáme kukuřičky, hrachové lusky a krátce osmažíme. Poté vmícháme zázvor, feferonku, zázvor, ústřicovou omáčku a dobře prohřejeme.

  • 4

    Maso podáváme s orestovanými mandlemi.

Komentáře k receptu