Dušená slepice s křenem a koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 55 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 302 mg
- Draslík 692.8 mg
- Vláknina 1947.3 mg
- Vitamín A 1947.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 155.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. V kastrole na másle porce opečeme a vyjmeme.
-
2
Ve výpeku lehce podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme trochou vody, přidáme porce slepice a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka.
-
3
Před koncem dušení šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme smetanou. Chvíli povaříme a nakonec přidáme nastrouhaný křen a nasekaný kopr.