Dušená slepice s křenem a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Slepice
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Křen
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 50 g Cibule
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 302 mg
  • Draslík 692.8 mg
  • Vláknina 1947.3 mg
  • Vitamín A 1947.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 155.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. V kastrole na másle porce opečeme a vyjmeme.

  • 2

    Ve výpeku lehce podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme trochou vody, přidáme porce slepice a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka.

  • 3

    Před koncem dušení šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme smetanou. Chvíli povaříme a nakonec přidáme nastrouhaný křen a nasekaný kopr.

Komentáře k receptu