Husí stehna s hříbky v rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 35 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 364.7 mg
- Vláknina 6443.5 mg
- Vitamín A 6443.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá husí stehna nasekáme na porce, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě s očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninou a s celým pepřem. Během dušení maso podléváme vodou, aby bylo pod hladinou.
-
2
Měkké maso vyjmeme a podušenou zeleninu přecedíme do kastrolu na propláchnutou rýži - vývaru musí být 1,5x víc než rýže.
-
3
Do rýže vmícháme očištěné, nakrájené hříbky, opepříme, vložíme porce husy a dusíme v mírně vyhřáté troubě doměkka.