Husí játra s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 13 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 971.6 mg
- Draslík 664 mg
- Vláknina 7954.8 mg
- Vitamín A 7954.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na plátky silné asi 4mm. Osolíme je, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
-
2
V pánvi na kousku rozpáleného másla zprudka opečeme připravená játra. Urovnáme je do zapékací mísy střídavě s oloupanými, jádřinců zbavenými a na plátky nakrájenými jablky. Podlijeme bílým vínem a pod pokličkou rychle podusíme v silně vyhřáté troubě.
-
3
Podáváme v zapékací míse. Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové krokety nebo hranolky.