Husí játra s jablky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Játra husí
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 971.6 mg
  • Draslík 664 mg
  • Vláknina 7954.8 mg
  • Vitamín A 7954.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na plátky silné asi 4mm. Osolíme je, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V pánvi na kousku rozpáleného másla zprudka opečeme připravená játra. Urovnáme je do zapékací mísy střídavě s oloupanými, jádřinců zbavenými a na plátky nakrájenými jablky. Podlijeme bílým vínem a pod pokličkou rychle podusíme v silně vyhřáté troubě.

  • 3

    Podáváme v zapékací míse. Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové krokety nebo hranolky.

Komentáře k receptu