Kuřecí pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 30 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 162.7 mg
- Draslík 47.3 mg
- Vláknina 635.7 mg
- Vitamín A 635.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1564.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z 30g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a uvaříme kaši. Do prochladlé kaše vmícháme žloutky, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a nakonec sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Polovinu kaše nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané pudinkové formy. Do zbylé kaše zamícháme nasekané kuřecí maso (pečené nebo vařené) a nasekanou petrželku. Směs rozprostřeme do formy na kaši, formu uzavřeme a pudink vaříme v páře 30-35 minut.
-
3
Můžeme podávat se špenátem nebo s rajčatovým salátem a pečivem.