Majonéza z měkkého tvarohu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tvaroh tučný
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 197.2 mg
  • Draslík 17.3 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 125.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme tvaroh s mlékem a se žloutky. Za stálého šlehání po kapkách přiléváme olej a šleháme dál do zhoustnutí.

  • 2

    Směs osolíme, opepříme a podle chuti přidáme hořčici a ocet.

  • 3

    Majonézu použijeme ihned po přípravě.

Komentáře k receptu