Vepřové kýta s pšenicí a baby karotkou
Suroviny
- 300 g Žampiony čerstvé
- 250 g Vepřová kýta
- 250 g Bulgur
- 250 g Baby karotka mražená
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Pepř citronový
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 4 dl Vývar zeleninový
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 16 g
- Sodík 852 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 44.8 mg
- Draslík 898 mg
- Vláknina 27466.9 mg
- Vitamín A 27466.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu bez kosti omyjeme a osušíme. Nakrájíme z ní plátky 1.5 cm silné, které pokrájíme na hranolky. Menší žampiony očistíme, osušíme a rozkrájíme na poloviny. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Mraženou baby karotku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
-
2
Na másle osmahneme cibuli, přidáme kari, bulgur, vývar, pomalu přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 15 minut, občas zamícháme.
-
3
V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme maso se žampiony, které zprudka orestujeme přibližně 2-3 minuty. Ochutíme solí, pepřem, česnekem, promícháme, přidáme baby karotku a krátce, asi 1 minutu smažíme.
-
4
Přimícháme dušený bulgur, smetanu a pod pokličkou pak dusíme všechno ještě kolem 8-10 minut.
-
5
Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.