Grilované hovězí s marinovanými bramborami

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 40 g Cukr krupice
  • 6 g Zázvor celý
  • 15 ml Olej olivový
  • 10 ml Omáčka sójová
  • 90 ml Ocet kvasný lihový
  • 15 ml Voda pitná
  • 30 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 10 ml Protlak rajčatový
  • 2 špetka Sůl
  • 1 kg Hovězí maso přední
  • 2 polévková lžíce Rajčata zelená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 485 mg
  • Vláknina 1572.4 mg
  • Vitamín A 1572.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, opepříme a potřeme olejem. Maso převážeme provázkem do balíčku. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zázvor, ocet, sójovou omáčku, cukr, protlak, worcester a špetku soli promícháme a uvedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí. Vznikne nám tak marináda na maso. Zbytek oleje smícháme s vodou, pestem, drceným česnekem. Směsí zalijeme brambory a dobře promícháme.

  • 2

    Brambory a maso dáme grilovat nad rozpálený gril. Maso potíráme marinádou a grilujeme cca 90 minut. Brambory grilujeme v přímém žáru 40 minut.

Komentáře k receptu