Grilované hovězí s marinovanými bramborami
Suroviny
- 300 g Brambory
- 40 g Cukr krupice
- 6 g Zázvor celý
- 15 ml Olej olivový
- 10 ml Omáčka sójová
- 90 ml Ocet kvasný lihový
- 15 ml Voda pitná
- 30 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 10 ml Protlak rajčatový
- 2 špetka Sůl
- 1 kg Hovězí maso přední
- 2 polévková lžíce Rajčata zelená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 485 mg
- Vláknina 1572.4 mg
- Vitamín A 1572.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme, opepříme a potřeme olejem. Maso převážeme provázkem do balíčku. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zázvor, ocet, sójovou omáčku, cukr, protlak, worcester a špetku soli promícháme a uvedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí. Vznikne nám tak marináda na maso. Zbytek oleje smícháme s vodou, pestem, drceným česnekem. Směsí zalijeme brambory a dobře promícháme.
-
2
Brambory a maso dáme grilovat nad rozpálený gril. Maso potíráme marinádou a grilujeme cca 90 minut. Brambory grilujeme v přímém žáru 40 minut.